България | Говорител в МВР си позволи квалификации по адрес на жалбоподател – Dnevnik.bg

България | Говорител в МВР си позволи квалификации по адрес на жалбоподател – Dnevnik.bg.

С думите „глупак, селски глупак, който се чуди какво да прави“ говорителят на полицията във Варна Калинка Пенчева коментира пред Би Ти Ви реакцията на съгражданина си Боян Максимов. Думите й бяха излъчени в двете вечерни емисии на телевизията.

 

Максимов снимал двама полицаи, които изглеждат спящи в патрулната кола, и разпространил заснетото чрез телевизията и социалните мрежи, както той обяснява, в знак на протест срещу бездействието на органите на реда. Според гражданина постъпката му била провокирана от факта, че преди това полицията пуснала негови нападатели час след като го наръгали при междусъседски скандал. Пак по негови думи, след като публикувал снимката  той бил спиран и глобяван няколко пъти по незначителни поводи – водел кучето без каишка или бил без лична карта. Освен това бил викан и да дава обяснения в полицията.

 

Според говорителя от МВР обаче поведението на Максимов е хулиганско, „а не като на човек, който очаква държавата да се отнася към него като спазващ закона“. Според Пенчева той е „самотен и търсещ внимание човек“, а колегите й са действали правилно. Инструкция във ведомството им позволява да почиват 30 минути на всеки 12 часа дежурство, каза говорителят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *